Nu de Vierdaagsefeesten niet door kunnen gaan, proberen we toch op een andere manier de derde week van juli wat kleur te geven, en met elkaar het Vierdaagsefeestengevoel te creëren – thuis of in de stad. Wat kun je verwachten van 18 t/m 24 juli?

  • Valkhof Festival in Doornroosje, vooruitstrevende acts uit verschillende stromingen
  • Otis x Brebl, live jazz, funk en soul
  • Ratzke’s Zomernachten in De Vereeniging, ode aan Brecht, Shaffy, Bowie e.a.
  • Expeditie met Mons & Mari voor kids op het Mariënburgplein
  • Vierdaagseweek special in De Achtertuin
  • Roze Woensdag, net even anders
  • Sint Steven Sessies met Nijmeegs orkest Die Flegel
  • Film4Daagse in LUX, films waarin wandelen centraal staat
  • Een vol programma bij Hubert
  • In gesprek met schrijver en filosoof Maxim Februari

Valkhof Festival en Doornroosje presenteren 7-daags programma

Jaarlijks rolt Valkhof Festival tijdens de Vierdaagsefeesten de rode loper uit voor de headliners van de toekomst en vooruitstrevende acts uit verschillende stromingen. In 2020 kan dat niet in het idyllische Valkhofpark, maar die missie blijft fier overeind.

In de week van de Vierdaagsefeesten presenteren Valkhof Festival en Doornroosje shows in de Rode Zaal van het Nijmeegse poppodium. Zeven dagen lang is Doornroosje de vervanging van het park waarin het Valkhof-publiek de afgelopen jaren in een vroeg stadium kennismaakte met acts als IDLES, Ben Howard en Caribou. Ook nu geven Valkhof Festival en Doornroosje bezoekers de kans om hun muzikale horizon te verbreden, met avontuurlijk aanbod uit allerlei genres.

Totale programma:
Zaterdag 18 juli – WTFRecords label launch
Zondag 19 juli –  Mensen Zeggen Dingen (UITVERKOCHT)
Maandag 20 juli – Jameszoo speelt Uncle Boomnee Who Can Recall His Past Lives
Dinsdag 21 juli – Jungle by Night
Woensdag 22 juli – Linde Schöne
Donderdag 23 juli – Altin Gün (UITVERKOCHT)
Vrijdag 24 juli – Barker Ambient Live Set

Koop je kaarten via de site van Doornroosje.

Voor het volledige programma bezoek www.valkhoffestival.nl.

Alle informatie over je bezoek aan Doornroosje in deze periode is hier te vinden.

‘Otis x Brebl’ viert de Nijmeegse Jazz Cultuur

Nu de festivalzomer is vervallen presenteren Cultuurpodium Brebl en Meneer Otis samen Otis x Brebl in Nijmegen.

Buiten dat er eindelijk weer live Jazz, Funk en Soul te zien is, kun je Cultuurpodium Brebl en de betrokken muzikanten supporten door de concerten te bezoeken of door een donatie te doen middels de ‘No-Show’ tickets. Otis x Brebl hoopt daarmee binnen haar eigen kunnen een bijdrage te leveren aan de Nijmeegse Cultuursector. Met 7 avondconcerten staat Otis x Brebl speciaal stil bij makers met een lokale binding. Daarnaast komen er nog wat bijzondere samenwerkingen voorbij.

Totale programma:
Zaterdag 18 juli – Richie Reichgelt Quartet x Special Guest
Zondag 19 juli – Willy Vetsap x Daniel Clason
Maandag 20 juli – Daniël van der Duim x Loek van den Berg
Dinsdag 21 juli – Power to the Pipo
Woensdag 22 juli – The Bojangles x Coen Kaldeway
Donderdag 23 juli – SPUNK
Vrijdag 24 juli – Wicked Jazz Sounds x Kika Sprangers x Daniël van der Duim

Otis x Brebl vindt plaats van 18 t/m 24 juli in Brebl en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen, Provincie Gelderland, Jazzstad Nijmegen, Brebl en Meneer Otis.

Adres: Brebl, Waalbandijk 14 e/f, Nijmegen

Website / Tickets: www.meneerotis.nl

Ratzke’s Zomernachten

Nu de zomer aanbreekt, de zon feller schijnt en we weer meer naar buiten mogen, biedt Stadsschouwburg en De Vereeniging een zomerprogrammering aan met onder andere Sven Ratzke!

Vier mooie zomernachten brengt Ratzke een speciaal voor Nijmegen samengesteld programma vol met zijn favoriete nummers en hilarische verhalen in de grote zaal van de Vereeniging.

Met Ratzke’s Zomernachten brengt Sven, samen met zijn virtuoze pianist nummers van onder andere Brecht, Shaffy, Bowie, Knef en Prince naar Nijmegen. Laat je meevoeren naar die zwoele zomerse avonden op vakantie en neem Svens muzikale energie en humor mee naar huis, om daar nog dagen op te kunnen teren. Of duik na de show nog de Nijmeegse nacht in……

Totale programma:
Zaterdag 18 juli – Ratzke’s Zomernachten (UITVERKOCHT)
Zondag 19 juli – Ratzke’s Zomernachten
Zaterdag 25 juli – Ratzke’s Zomernachten
Zondag 26 juli – Ratzke’s Zomernachten

Vierdaagsefeestenweek in De Achtertuin

Kom 7 dagen lang genieten van een uitgebreid programma vol dj’s en live muziek en zet de bloemetjes buiten tijdens Vierdaagseweek in De Achtertuin.

Er zijn iedere dag twee tijdslots, namelijk van 12:00 tot 19:00 en van 19:30 tot sluit. Je koopt een ticket voor €5,00 (ex servicekosten) voor een specifieke dag en tijdslot via de ticket integratie op deze pagina.

Totale programma:
Zaterdag 18 juli – Drift X Diskodip (UITVERKOCHT)
Zondag 19 juli – Schuum & Streetbeat Empire (UITVERKOCHT)
Maandag 20 juli – Chocolade X Jiwa Jiwe (UITVERKOCHT)
Dinsdag 21 juli – Disko Disko Tokyo Special (UITVERKOCHT)
Woensdag 22 juli – Honey Honey (UITVERKOCHT)
Donderdag 23 juli – Fiesta Macumba Soundsystem & Froday (UITVERKOCHT)
Vrijdag 24 juli – Zusje van Debbie & Serious Boaters (UITVERKOCHT)

Mons & Mari: expeditie voor kinderen

Ga mee op expeditie met Mons & Mari: Als muren konden praten!

Reizen door de tijd, het lijkt wel onmogelijk, maar deze twee avonturiers, Mons & Mari hebben alle hoeken van het Mariënburgplein gezien. Zij waren erbij in de middeleeuwen, doken weer op tijdens de Vrede van Nijmegen, werkten in de katoen- en garenspinnerij en zorgden ervoor dat de kapel de Tweede Wereldoorlog overleefde. De bijzondere gidsen ‘Luistervinken’ nemen jullie mee op expeditie en vertellen jullie over de avonturen die Mons & Mari allemaal beleefden op het Mariënburgplein. En wie weet, kom je er wel achter waar Mons & Mari tegenwoordig zijn gebleven.

Van maandag 20 t/m vrijdag 24 juli op het Mariënburgplein zijn er iedere middag expedities van 45 minuten tussen 13.45-17.15 uur. Gratis inschrijven voor een expeditie? Dat kan hier!

Dit programma wordt georganiseerd door Bibliotheek Gelderland Zuid, Filmhuis LUX, Huis van de Nijmeegse Geschiedenis en Regionaal Archief Nijmegen.

Roze Woensdag 2020, net even anders

Geen groots feest op Roze Woensdag dit jaar, toch blijft het belangrijk om stil te staan bij de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. Zichtbaarheid is een belangrijke factor in de acceptatie van LHBTI-ers.

Stichting Roze Woensdag komt dit jaar op Roze Woensdag in samenwerking met ons en andere (LHBTI+) partijen met een vervangend programma. Ook doet Roze Woensdag een oproep aan alle Nijmegenaren; overspoel de stad met roze en regenbogen.

– Om 17u en Roze Woensdag Picknick in het Kronenburgerpark
– Om 18u de Roze Woendag Talkhshow Special bij Roze Woensdag
– Om 20u de roze uitzending van Vierdaagsefeesten met Omroep Gelderland
– Van 12 tot 24u digitaal dansen met Café de Plak

Sint Steven Sessies

Het evenement Nijmegen Klinkt in juni kon dit jaar niet doorgaan. Daarom zijn ze naar alternatieve oplossingen gaan zoeken om Nijmeegse gezelschappen te laten musiceren in een Nijmeegse omgeving. In samenwerking met de Stevenskerk is intussen de mogelijkheid ontstaan om op zondagmiddagen kleine concerten te geven.

19 juli 2020 “Die Flegel” het vermaarde Nijmeegse orkest in een klassiek jasje

Twintig jaar heeft“Die Flegel” tijdens De Vierdaagse zes dagen lang op het altijd volle terras van De Vereeniging gespeeld.Daar hebben ze veel internationale contacten opgedaan. Dat is dan ook de aanleiding dat dit vermaarde Nijmeegse orkest “Die Flegel” met bijzonder veel genoegen meewerkt aan het alternatieve programma van Nijmegen Klinkt op deze bijzondere‘vierdaagse zondag’ in 2020.

De optredens in juli zijn van 16.00 – 16.45 uur.

Het aantal plaatsen is volgens de regels beperkt tot 100 gasten.

Informatie:[email protected] of [email protected]

Film 4Daagse

Vier dagen op een rij vertoont LUX een film waarin ‘wandelen’ centraal staat. Ervaar het plezier van een stevige wandeltocht gewoon in de filmzaal (helemaal corona-proof).

Dinsdag 21 juli – Camino
Woensdag 22 juli – A walk in the woods (UITVERKOCHT)
Donderdag 23 juli – Lillian
Vrijdag 24 juli – Forrest Gump

Meer info en tickets: LUX Nijmegen

Een vol programma bij Hubert

Dinsdag 21 juli tot en met vrijdag 24 juli host Stichting Hubert van 12:00-00:00 samen met Radio Nul iedere dag een andere organisatie met bijbehorende artiesten. Zowel op het terrein van Hubert als online via de livestream van Radio Nul is het hele programma te volgen.

Om zeker te zijn van een zitplaats koop je je ticket via deze ticketlink. Check voor 18:00 uur in zodat je niet in de rij hoeft te staan. Heb je een ticket en kom je na 18:00 uur dan is er een risico dat je in de rij moet wachten tot er een plaats vrij komt.

Dagticket: 5 euro
Passe Partout: 15 euro

Het volledige programma:
Dinsdag 21 juli – The Low End x TUTTI
Woensdag 22 juli – Café De Plak
Donderdag 23 juli – Waaghals records
Vrijdag 24 juli – Hubert