[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text el_class=”intro-nieuws”]Uiteraard kun je altijd met vragen bij ons terecht! Om je sneller van een antwoord te voorzien zijn hieronder veelgestelde vragen over de Vierdaagsefeesten onderverdeeld in categorieën.

Heb je vragen als partnerpers, ondernemer of omwonende? Bekijk dan de pagina’s bovenaan deze website of klik op de linkjes.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_gradient_text heading_tag=”h2″ color=”extra-color-gradient-1″ gradient_direction=”horizontal” text=”Over de Vierdaagsefeesten”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

Wanneer en hoe laat zijn de Vierdaagsefeesten?

[vc_column_text]In 2020 vinden de Vierdaagsefeesten plaats van zaterdag 18 juli tot en met vrijdag 24 juli. De buitenpodia starten, afhankelijk van de locatie, tussen 14.00 en 15.00 uur of tussen 18.00 en 20.00 uur. Bekijk hier het exacte programma per locatie.

De acts op de buitenpodia eindigen op zaterdag 18 juli tot en met donderdag 23 juli 2020 om 00.30 uur. Op vrijdag 24 juli is dit om 01.00 uur.

Na afloop van de acts op de buitenpodia blijven de terrassen zonder muziek open tot 02.00 uur.

‘s Nachts gaat in sommige uitgaansgelegenheden binnenprogrammering door, de openingstijden zijn gelijk aan de reguliere afspraken gedurende het gehele jaar. Dit jaar vind je voor het eerst ook de binnenprogrammering van de nacht terug in het programma op onze website.[/vc_column_text]

Zijn de Vierdaagsefeesten gratis?

[vc_column_text]Ja! Vierdaagsefeesten vindt plaats in het centrum van Nijmegen in de openbare ruimte, en is vrij toegankelijk. Het is zo vanzelfsprekend: ieder jaar gratis feesten en genieten van live-optredens op onze buitenlocaties tijdens de Vierdaagsefeesten. Maar helemaal kosteloos is het natuurlijk niet. Het grootste vrij toegankelijke evenement kost geld. En dat geld wordt onder andere verdiend met de drankjes die jij koopt aan de bar! Van deze drankjes worden onder andere artiesten, acts, podia en aankleding betaald. Koop jij je drankje aan de bar, dan regelen wij de rest. Goede deal, toch?

Let op: sommige programma-onderdelen zijn niet gratis of moeten worden gereserveerd:

 • In de Stevenskerk midden in het centrum van Nijmegen kun je genieten van prachtige concerten van aansprekende artiesten. Voor deze concerten heb je een betaald entreebewijs nodig.
 • Klassiek goes Underground. De onderste verdieping van de parkeergarage Kelfkensbos wordt van zaterdag- tot en met maandagavond tussen 20.00 en 21.00 uur omgetoverd tot locatie voor unieke klassieke muziekconcerten. De toegang tot de concerten is gratis, maar reserveren is verplicht.
 • Wanneer je wil feesten tot diep in de nacht, betaal je voor toegang tot een aantal vaste uitgaansgelegenheden in Nijmegen entree. Deze bedragen verschillen per locatie. Voor locaties als Doornroosje en de Lindenberg heb je bovendien kaartjes nodig, die je op hun websites kunt kopen. In andere kroegen en clubs betaal je de entree vaak aan de deur.
[/vc_column_text]

Hoe zit het met bereikbaarheid?

[vc_column_text]Alle informatie over OV, auto, fiets, fietsenstallingen, Waalbrug etc vind je op onze pagina bereikbaarheid.[/vc_column_text]

Worden de Vierdaagsefeesten en de Vierdaagse door dezelfde organisatie georganiseerd?

[vc_column_text]Nee, de Vierdaagsefeesten worden georganiseerd door Stichting Vierdaagsefeesten en de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen door Stichting DE 4Daagse. Wel is het zo dat we op zoveel mogelijk punten met elkaar samenwerken en samen optrekken.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text]

Wat doet Stichting Vierdaagsefeesten aan duurzaamheid?

[vc_column_text]Stichting Vierdaagsefeesten is op veel vlakken bezig met duurzaamheid. Zo zijn we aangesloten bij het Plastic Pact en bij Plastic Promise. Daarnaast tref je op het evenement zelf ook verschillende duurzaamheidsinitiatieven aan, waaronder:

 • Naar circulair en schoon: beker in de zak!*
 • Milieuvriendelijker vuurwerk
 • Duurzame uitingen
 • Vangnet aan de wal
 • Watertappunten
 • Extra fietsenstallingen
 • Stroomvoorziening
 • Peeback coating

Lees hier alles over de duurzaamheidsinitiatieven van Stichting Vierdaagsefeesten.

 

*Waarom gebruiken jullie geen statiegeldsysteem voor de plastic bekers?

Met zoveel verschillende horecapartijen die allemaal gebruik maken van andere leveranciers, andere prijsstelling en waarvan de één wel en de ander niet met muntjes werkt, is het (nu nog) te lastig om statiegeld in te voeren. Ook is er discussie over wat nu in welke situatie het meest duurzaam is: hoogwaardig goed recyclebare softcups of hardcups die gemaakt, ingekocht, opgeslagen en hygiënisch schoongemaakt moeten worden. Wij denken dat beide alternatieven een goede, duurzame oplossing kunnen bieden, en kiezen vanwege onze omstandigheden nu voor de eerste. We blijven voortdurend in gesprek met al onze partners over nieuwe ontwikkelingen en welke stappen het beste helpen voor zo duurzaam mogelijke Vierdaagsefeesten.[/vc_column_text]

Wat doet Stichting Vierdaagsefeesten aan ongewenst seksueel gedrag?

[vc_column_text]Stichting Vierdaagsefeesten is aangesloten bij de publiekscampagne Ben je oké?. Met deze campagne, een initiatief van Rutgers samen met de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (VNPF), Celebrate Safe en NO THANKS!, wordt ongewenst seksueel gedrag in het uitgaansleven bespreekbaar gemaakt. Op festivals moeten mensen zich vrij, fijn en veilig kunnen voelen. Door de vraag “ben je oké?” te stellen aan iemand wanneer je ziet dat diegene wordt lastig gevallen, zorgen we voor elkaar en voor een fijne omgeving voor iedereen.

Lees hier meer over de campagne en laat weten dat jij oké bent![/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_gradient_text heading_tag=”h2″ color=”extra-color-gradient-1″ gradient_direction=”horizontal” text=”Praktische informatie”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

Waar kan ik de app van de Vierdaagsefeesten downloaden?

[vc_column_text]De app van de Vierdaagsefeesten kun je via je mobiele (dus niet desktop!) webbrowser downloaden via woov.nl/vierdaagsefeesten. Ook kun je de Vierdaagsefeesten app downloaden in de Google Play Store of in de App store. Zoek op ‘Vierdaagsefeesten’ en download ‘Woov’.. Als je al beschikt over de Woov-app, kun je binnen deze app ook naar de Vierdaagsefeesten app!

Waarom is deze app handig? Met deze app:

 • Ben je altijd op de hoogte van belangrijke mededelingen. In geval van calamiteiten verzenden we (als je daar toestemming voor hebt gegeven) pushberichten zodat je up-to-date blijft.
 • Heb je altijd het programma bij de hand en kun je zelfs je eigen programma samenstellen. Deze kun je vervolgens terugvinden in je persoonlijke tijdlijn.
 • Kun je niet verdwalen: in de app is een plattegrond van het hele evenemententerrein beschikbaar. Hierop kun je bovendien de locatie van je fiets of auto vastpinnen. Zo vergeet je niet waar je deze hebt gelaten.
 • Kun je chatgroepen aanmaken met je vrienden of deelnemen aan openbare chatgroepen.
 • Vind je je vrienden altijd terug middels de friend finder. Zo raak je elkaar niet kwijt bij het podium.
[/vc_column_text]

Is er ook een papieren plattegrond of programmaboekje?

[vc_column_text]Ja: UIT Nijmegen maakte met ons een Vierdaagsefeesten magazine met het complete programma en plattegrond. Je vind deze op meerder locaties in de stad. Hij is ook huis aan huis bezorgd en op alle campings en hotels in de omgeving. Je kunt hem hier binnenkort digitaal bekijken.

De losse plattegrond is ook op papier verkrijgbaar, bij o.a. de VVV stand op het Keizer Karelplein (tegenover Rabobank), en bij de stands van de diverse locaties zoals Valkhof Festival en Matrixx at the Park. Ook bij het NS station wordt de plattegrond uitgedeeld.[/vc_column_text]

Hoe krijg ik informatie tijdens Vierdaagsefeesten?

[vc_column_text]Tijdens de Vierdaagsefeesten vind je verspreid door het centrum een aantal lichtkranten. Wanneer er belangrijke mededelingen of calamiteiten zijn, worden deze hierop gemeld.

Wanneer je onze app hebt gedownload, ontvang je automatisch een pushbericht bij een calamiteit of grote drukte. Bovendien blijf je dan automatisch op de hoogte van actuele informatie. De app van de Vierdaagsefeesten kun je vanuit je mobiel downloaden via woov.nl/vierdaagsefeesten. Ook kun je de Vierdaagsefeesten app downloaden in de Google Play Store of in de App store. Als je al beschikt over de Woov-app, kun je binnen deze app ook naar de Vierdaagsefeesten app!

Er zijn geen extra algemene informatiepunten in het centrum, omdat hier de afgelopen jaren weinig gebruik van werd gemaakt. Wel worden er plattegronden uitgedeeld bij het NS Station.

Nieuws en updates kun je bovendien ook volgen via Facebook, Instagram en Twitter.

Mocht je een vraag hebben waarvan je het antwoord niet terugvindt op onze website, neem dan contact met ons op via:

[email protected]

024 3233163[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text]

Hoe kan ik de stad het beste bereiken?

[vc_column_text]Omdat de stad tijdens de Vierdaagsefeesten wordt bezocht door duizenden bezoekers adviseren wij zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, per fiets of te voet naar het centrum te komen.

Voor meer informatie over de bereikbaarheid van de Vierdaagsefeesten, kijk hier.[/vc_column_text]

Kan ik pinnen aan de bar tijdens de Vierdaagsefeesten?

[vc_column_text]Ja, op de meeste plekken in het centrum kun je pinnen aan de bar. Daarnaast werkt een aantal locaties met een muntensysteem. Dit zijn het Joris Ivens plein, Matrixx live aan de Kade, Matrixx at the Park, Festival op ‘t Eiland en Valkhof Festival.[/vc_column_text]

Waar vind ik toiletten?

[vc_column_text]De toiletten vind je op de volgende locaties:

 • Waalkade (ter hoogte van Matrixx aan de Kade)
 • Kelfkensbos (bij brug naar Valkhof)
 • Klein Marienburg
 • Bisschop Hamerstraat
 • Gruitberg – Koningsplein
 • Sint Jorisstraat (op het kruispunt met de Gerard Noodstraat)

Er is voorzien in extra toiletvoorzieningen voor mindervaliden bezoekers. Deze vind je op de volgende locaties:

 • Waalkade (ter hoogte van Matrixx aan de Kade)
 • Klein Marienburg
 • Kelkensbos
[/vc_column_text]

Is de stad rolstoeltoegankelijk?

[vc_column_text]Ja, de gehele stad is rolstoeltoegankelijk. Dit houdt in dat de straten vrij zijn van verkeer en de op- en afgangen van de stoepen bedoeld voor rolstoelen worden vrijgehouden van obstakels. In verband met veiligheid bevinden zich op de pleinen echter geen rolstoelpodia.[/vc_column_text]

Waar kan ik tijdens Vierdaagsefeesten terecht met klachten?

[vc_column_text]Voor vragen en klachten tijdens de Vierdaagsefeesten kun je het formulier downloaden op de website van de gemeente. Ook kun je contact opnemen met:

 • Stichting Vierdaagsefeesten via 024-3233163 of [email protected]
  Telefonisch bereikbaar op: zaterdag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur
 • Gemeente Nijmegen via 14024 of [email protected]
  Telefonisch bereikbaar op: zaterdag en zondag van 12.00 tot 01.00 uur. Maandag t/m donderdag van 08.30 tot 01.00 uur. Vrijdag van 09.00 tot 01.30 uur.

Na 01.00 uur (en na 01.30 uur op vrijdag) kun je direct contact opnemen met Politie district stad Nijmegen via 0900-8844.

Voor vragen of klachten over de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen kun je contact opnemen met Stichting DE 4DAAGSE via [email protected] of met de gemeente Nijmegen.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_gradient_text heading_tag=”h2″ color=”extra-color-gradient-1″ gradient_direction=”horizontal” text=”Drankbeleid”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

Mag ik mijn eigen drank meenemen naar de Vierdaagsefeesten?

[vc_column_text]Nee, dat is niet toegestaan. Op het station van Nijmegen controleert Bureau Toezicht op het meenemen van eigen drank door evenementbezoekers. Dit gebeurt ook op meerdere plekken in het centrum van Nijmegen.

Daarnaast willen we je graag uit leggen waarom het wenselijk is je drankje aan de bar te halen tijdens de Vierdaagsefeesten. Tijdens dit vrij toegankelijke evenement is iedereen welkom om te komen feesten en genieten van live optredens op bijzondere locaties. Maar helemaal kosteloos is het evenement natuurlijk niet. Van de drankjes die jij koopt aan de bar worden onder andere artiesten, acts, podia en aankleding betaald. Koop jij je drankje aan de bar, dan regelen wij de rest. Goede deal, toch?[/vc_column_text]

Mag ik tijdens de Vierdaagsefeesten alcohol drinken als ik jonger ben dan 18 jaar?

[vc_column_text]Nee, dat mag niet. Ook tijdens de Vierdaagsefeesten geldt NIX18: geen alcohol onder de 18 jaar.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text]
[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_gradient_text heading_tag=”h2″ color=”extra-color-gradient-1″ gradient_direction=”horizontal” text=”Verloren & Gevonden”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

Hoe voorkom ik dat ik waardevolle spullen verlies?

[vc_column_text]We hebben hieronder een aantal handige tips voor je op een rij gezet om te voorkomen dat je waardevolle spullen verliest.

 • Neem niet te veel geld mee: je kunt op heel veel plekken in de stad met PIN betalen of zelfs contactloos betalen.
 • Draag je portemonnee niet in je achterzak, maar in een tas en/of achter een rits.
 • Draag je tas vóór je en niet naast of achter je.
 • Laat je spullen niet onbeheerd achter.
 • Wees alert wanneer je geld opneemt: zakkenrollers kunnen van een afstand meekijken.
 • Let op als onbekenden je aanspreken of ‘per ongeluk’ tegen je aanbotsen. Liep iemand tegen je aan? Ga dan zo snel mogelijk na of je je spullen nog hebt.
[/vc_column_text]

Ik ben mijn kind kwijt of heb een kind gevonden die zijn ouders kwijt is, wat nu?

[vc_column_text]We raden ouders aan om kinderen het mobiele nummer van de ouders mee te geven. Dit kan bijvoorbeeld door het met stift op de arm van het kind te schrijven of door hen een koortje om te doen waar het nummer aan hangt.

We hebben de volgende afspraken gemaakt in het geval je een kind kwijt bent of een kind hebt gevonden dat zijn ouders kwijt is:

 • Kijk nogmaals rond in de omgeving of de ouders van het kind toch niet in de buurt zijn. Check in het geval je een kind hebt gevonden, of het een telefoonnummer van de ouders bij zich draagt.
 • Wanneer dit niet het geval is, breng het kind dan naar de dichtstbijzijnde Rode Kruis post (zie plattegrond). Hier geef je (waar mogelijk) de naam van het kind, de namen van de ouders, de locatie en een signalement van het kind door. De medewerkers van de post nemen vervolgens contact op met het meldpunt Gemeente Nijmegen en zoeken uit of het kind reeds is aangemeld (op een andere locatie).
 • Ouders die hun kind kwijt zijn, gaan ook naar dichtstbijzijnde Rode Kruis post en maken een melding van het verloren kind. Meldpunt Gemeente Nijmegen zoekt vervolgens uit of het kind reeds is aangemeld.
 • Het is ook mogelijk dat het kind naar de dichtstbijzijnde bar(medewerker), beveiliger of het podium is gelopen. Kijk of het kind hier is.
[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text]

Ik ben mijn fiets kwijt, wat nu?

[vc_column_text]Kijk eerst op de website van AFAC of de fiets is meegenomen, omdat hij niet in het fietsenrek geparkeerd stond. Check ook www.verlorenofgevonden.nl.

Denk je dat jouw fiets is gestolen? Meld het dan bij de politie.[/vc_column_text]

Ik ben iets verloren of heb iets gevonden, wat nu?

[vc_column_text]Wanneer je iets bent verloren, kun je de website www.iLost.nl raadplegen. Als het verloren voorwerp hier (nog) niet op staat, kun je een melding maken van hetgeen dat je bent verloren. Gevonden voorwerpen die bij de gemeente Nijmegen worden ingeleverd, staan de volgende dag op iLost.

Denk je dat hetgeen dat je kwijt bent, is gestolen? Meld het dan bij de politie.

Wanneer je iets hebt gevonden in Nijmegen, kun je dat het beste melden op de website www.iLost.nl. Bewaar het tijdelijk thuis, zodat het veilig ligt. Degene die het voorwerp kwijt is, zal op deze site een melding maken van het vermiste voorwerp.

Je kunt het voorwerp ook van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur inleveren bij de Stadswinkel van de Gemeente Nijmegen (Mariënburg 30).[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_gradient_text heading_tag=”h2″ color=”extra-color-gradient-1″ gradient_direction=”horizontal” text=”Hulpdiensten en calamiteiten”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

Waar vind ik Rode Kruis posten?

[vc_column_text]Tijdens de Vierdaagsefeesten staan vijf Rode Kruis posten verdeeld in het centrum van Nijmegen. Deze vind je op:

 • Bisschop Hamerstraat
 • Koningsplein
 • Voerweg
 • Waalkade
 • Stadseiland naast Festival op ‘t Eiland

Bekijk de plattegrond om te zien wat de exacte locaties van de posten zijn.[/vc_column_text]

Waar vind ik politieposten?

[vc_column_text]Het hoofdkantoor van de Politie Nijmegen Centrum vind je op Sieltjesstraat 1. Klik hier voor de route.

Tijdens de Vierdaagsefeesten kun je bovendien terecht bij vijf politieposten in het centrum van Nijmegen. Deze posten zijn bemand tussen 19.00 en 01.00 uur en vind je op:

 • Bisschop Hamerstraat
 • Koningsplein
 • Voerweg
 • Waalkade
 • Stationsplein

Bekijk de plattegrond om te zien wat de exacte locaties van de posten zijn.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text]

Wat moet ik doen in geval van nood?

[vc_column_text]Voor contact met de politie, de ambulance of de brandweer, bel 112.

Is er geen spoed? Ga dan naar één van onze Rode Kruis- of politieposten in het centrum van Nijmegen:

 • Bisschop Hamerstraat
 • Koningsplein
 • Voerweg
 • Waalkade
 • Stationsplein (alleen politie)
 • Stadseiland naast Festival op ‘t Eiland (alleen Rode Kruis)

Bekijk de plattegrond om te zien wat de exacte locaties van de posten zijn.

Bij een calamiteit worden instructies en informatie gecommuniceerd via presentatoren, lichtkranten en beveiligingsmedewerkers. Volg deze instructies op en beperk op dat moment het gebruik van je mobiele telefoon zoveel mogelijk om overbelasting van het netwerk te voorkomen. Wil je toch communiceren? Gebruik dan uitsluitend sms-berichten.

Om op de hoogte te blijven van de belangrijkste mededelingen, raden we je aan onze app te downloaden via www.woov.nl/vierdaagsefeesten.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][nectar_gradient_text heading_tag=”h2″ color=”extra-color-gradient-1″ gradient_direction=”horizontal” text=”Het centrum van Nijmegen”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

Gaat de weekmarkt op zaterdag en maandag door tijdens de Vierdaagsefeesten?

[vc_column_text]Ja, ook tijdens de Vierdaagsefeesten gaat de weekmarkt door. Op zaterdag 13 juli en maandag 15 juli staan de kramen in de Augustijnenstraat, de Grote Markt, de Burchtstraat en de St. Jorisstraat (op de rijbaan bij Kelfkensbos) van 09.00 tot circa 16.00 uur.[/vc_column_text]

Zijn de winkels in het centrum van Nijmegen open tijdens de Vierdaagsefeesten?

[vc_column_text]Ja, de winkels zijn bijna alle dagen open, ook op zondag. Alleen op de dag van de Vierdaagse intocht (vrijdag 19 juli) zijn niet alle winkels open. Kijk voor de openingstijden per winkel op intonijmegen.nl.

Richtlijnen voor winkelopeningstijden:

Za   13  juli          09.00 uur – 17.00 uur
Zo   14 juli           12.00 uur – 17.00 uur (koopzondag)
Ma  15 juli           11.00 uur – 18.00 uur
Di    16 juli           09.00 uur – 18.00 uur
Wo  17 juli           09.00 uur – 18.00 uur
Do   18 juli           09.00 uur – 21.00 uur (koopavond)
Vrij  19 juli            09.00 uur – 21.00 uur (sommige winkels gesloten i.v.m. de 4Daagse intocht)[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]
[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Heb je een dringende vraag die nu nog onbeantwoord is? Neem dan contact met ons op.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]