Plastic Special over duurzaamheid

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text el_class=”intro-nieuws”]

Op dinsdag 3 december hielden wij een Vierdaagsefeesten Plastic Special voor betrokken ondernemers en stakeholders. Op deze avond stond de noodzaak centraal om met elkaar vervolgstappen te ondernemen op het gebied van duurzaamheid. Ook lieten we ons inspireren door een aantal voorbeelden van bekerinzameling op diverse evenementen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Op het programma stonden:

Plastic Soup Surfer
Merijn Tinga, bekend als Plastic Soup Surfer, vraagt met zijn creatieve campagnes aandacht voor de problemen die veroorzaakt worden door zwerfvuil. Hoe red je de wereld op een surfboard en waarom is dat nodig?

Nijmeegse pioniers
Festivals Drift, Het Nest en Dag van het Levenslied maakten het afgelopen jaar indrukwekkende stappen op het gebied van inzamelsystemen voor soft cups. Zij delen ieder hun verhaal. Wat werkte wel en wat niet, wat kunnen we van hen leren?

Leidens Ontzet
Erwin Roodhart vertelt over het systeem met hard cup en statiegeld van Leidens Ontzet. Een enorm evenement in een hele stad stapte over op een nieuw systeem.  Wat waren de uitdagingen en wat leverde het op?

Plastic Werkgroep
Na deze inspirerende avond formeren we een werkgroep van ondernemers om met elkaar in de toekomst naar een systeem te werken voor het plastic afval.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]